28 octombrie 2009

Killerii din unele spitale care-si spun doctori

Aseara m-a sunat o cunostinta( hai sa-i spunem G.) si mi-am adus brusc aminte ca despre asta am vrut sa scriu neaparat pe blog, despre un fapt efectiv socant.
Cunostinta respectiva nu cu mult timp in urma ma anuntase ca se va naste nepotica ei, era extrem de fericita si asa mi se parea si normal a fi.Eu am intrebat atunci daca nu si-a schimbat cumnata ei optiunea de-a naste la Ploiesti cu o doctorita "care nu era vedeta si atat de ocupata ca cei la care trebuie sa stai cu zilele pe la usile lor", mi-a raspuns ca a ramas la aceeasi alegere sa nasca in acel spital cu respectiva si mi-am zis in gand ( asa cum fac adesea ) ca fiecare face cum si ce vrea.A trecut ceva vreme de cand n-am mai vorbit cu G. si intr-o zi pe strada m-a anuntat plangand ca i-a murit nepotica.Soc initial ca nu intelegeam, stiam de la ea ca acel copilas se dezvoltase perfect in burtica mamei, avea deja la 36 de saptamani 4200gr ( i-am spus atunci ca mie mi-a spus un medic ecografist de nota 200 ca un fat ia in ultimele saptamani de sarcina cate 200gr/ saptamana ), era perfect sanatoasa si pregatita sa se nasca.
Care este povestea acestui biet sufletel? 
Pe cumnata lui G. au apucat-o contractiile noaptea, a mers la spital si au internat-o e urgenta ca urma sa nasca.Viitoarea mamica mai avusese ceva discutii in timpul sarcinii cu madama doctoresa despre dorinta ei de-a naste prin cezariana si nasoala aia ii spusese mereu ca " vedem noi atunci, eu spun ce trebuie sa faci, daca le stii asa bine de ce nu treci tu aici in locul meu?" ( fac o paranteza si scriu aici ce i-am spus si lui G., mie daca imi spunea medicul pe care eu mi l-am ales sa-mi urmareasca  sarcina ceva de genul asta, nu numai ca mi-as fi gasit instant alt medic dar ce i-ar fi auzit lui urechiusele...Adica cum? Hotarasti tu pe corpul meu si pe copilul meu ce trebuie sa faci?Faci exact ce trebuie pentru a ne fi bine amandorura, dar nu imi vorbesti pe tonul asta, mai cu seama cand esti spaguit si pe gura si pe dos ).
Cumnata lui G. ( fire blanda si docila- d-aia zic eu mereu ca astia docili si blanzi in ziua de azi pier secerati- ) a zis ca sigur cretina aia de doctorita e proasta de gura dar e specialist bun.
Si a stat biata femeie in travaliu 18 ore, fetita intre timp ajunsese la 4600gr, era si sarcina pelviana ( pentru necunoscatori copilul nu se intoarce cu capul in jos in burtica mamei pentru a fi pregatit sa iasa asa cum e normal la o nastere naturala ), urla de groaza cumnata lui G. rugand-o pe nemernica aia sa-i faca cezariana si sa n-o mai chinuie in halul asta, aia urla ca o apucata ca "am controlul asupra intregii situatii, stai acolo linistita! " ( ma intreb eu acum ca prostu' desi eu n-am nascut natural dar am citit, vorbit si auzit povesti de la femei care au nascut natural, cum pana mea sa stai linistita intr-un travaliu la o nastere naturala? Pai nu stai linistit cand te doare o masea, dar cand esti in travaliu, cum oare ai putea sa stai linistita??? ).Rezultatul?
Bineinteles ca vita aia incapatanata nu i-a facut nicio cezariana, a scos fetita desi era pelviana cu forceps si alte aparate pe care cumnata lui G. nici nu stie ce si cum erau, i-au fracturat bebelusei clavicula, mana dreapta, soldul drept si au umplut-o de hematoame.Dupa toata aceasta nenorocire a fost intubata si dusa la terapie intensiva cea mica, proaspata mamica a zis ca e ok si asa ( daca va sta ghipsata isi va reveni fetita ),seara insa cea mica a intrat in coma si dupa 17 zile de stat in coma la terapie intensiva, ingerasul s-a stins.
Nu numai ca acea killerita care-si spune medic a dat din umeri dar i-a spus fratelui lui G." ce vreti, se intampla si asa ceva in medicina !Sunteti tineri, va resemnati si mai faceti alt copil ".
Mai, e strigator la cer, sincer, ce se intampla in unele spitale!!Adica cum sa fii atat de impertinent dupa ce le-ai omorat copilul oamenilor, copil bun, zdravan, sa le mai dai un asemenea sfat cu resemnatul? Cat de rational ai putea fi in clipele alea incat sa nu-i dai una in cap imbecilei care ti-a omorat puisorul si pe deasupra iti spune sa mai faci altul ca si cum un copil ar fi o pereche de sandale, s-au rupt, nu-i bai, le aruncam si luam altele.Cati alti copilasi nevinovati trebuie sa moara si cate alte cupluri de parinti vor trai vesnic cu sufletul ranit ( indiferent ca vor mai avea i20 de copii pe viitor, niciunul nu seamana si nu-i va lua locul celui pierdut ) pentru a se face ordine in tara asta "maro" in sistemul sanitar?Oare cand vor fi pedepsiti dupa faptele lor killerii din spitale care nenorocesc oameni pe viata, cand justitia cea corupta isi va face datoria? Cand vom putea sa mergem la medic, increzatori ca acolo gasim vindecarea noastra alaturi de o vorba buna si calda, fara a baga intai plicul pentru a ni se vorbi mai detaliat nu in termeni medicali - cu care nu-i toata lumea familiarizata - ci pe intelesul omului de rand, nu cu aroganta si superioritate, nu cu ochii pe ceas ca-s grabit si trebuie sa stau la cafea si la tigara cu colegii sau asistentele?
Fireste ca exista si medici minunati, oameni care se dedica trup si suflet pacientului, oameni care salveaza vieti si aduc pe lume mii de alte vieti,oameni care se pot numai cu adevart MEDICI.
Killeri de genul incompetentei mai sus amintite trebuie starpiti din spitalele noastre si trimisi fara nicio compasiune acolo unde le este locul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu