30 noiembrie 2009

De Sf. Andrei la biserica " Sf. Andrei "

     Azi este o sarbatoare tare draga sufletului meu, daca D. ar fi fost de acord, l-as fi botezat pe Guguluf si Andrei, dar cum nu a vrut, poate urmatorul copil va fi un Andrei sau un derivat de la acest sfant.
Ca orice bun crestin am zis sa trec si pe la biserica sa aprind o lumanre pentru sanatatea noastra.Fiindu-mi in drum, am trecut pe la biserica " SF. Andrei "( mai bine nu treceam, ca m-am umplut de nervi X( si am mai si suduit la iesirea din lacasul sfant O:) ), biserica unde la ora 13:30 se terminase deja slujba, se impartisera ce era de impartit, se bausera ce era de baut si lumea plecase pe la casele lor. ( asta-i biserica cu pricina )



Mai ramasesera vreo 3 palcuri de oameni si anume: un palc de femei mai in varsta, alt palc de barbati handicapati si cu diverse dizabilitati mintale  ( la propriu ) si un alt palc de muncitori ce construiesc noua biserica.Cei din urma sunt mai handicapati decat handicapatii cu certificat si mai cretini decat bietii oamenii aia bolnavi psihic.Ajunsi la biserica, parchez carutul afara si intru repede sa cumpar lumanri si sa pup icoanele, ajung la lumanari si aud cearta si urlete.Ies afara si imi iau carutul cu mine in biserica ca deh! in toata nebunia aia sa nu loveasca vreunul copilul si sa ma apuce toate nebunelile pamantului si sa ma transform pe loc in diavolul intruchipat.Buunn... si facem noi un tur al icoanelor, ne mai uitam prin biserica, timp in care afara tot cearta si din ce in ce mai violenta.
Ies in sfarsit sa merg sa aprind lumanarile.Cand cobor treptele bisericii ce-mi vad ochii :-O? Preotul ( unul dintre ei, unul blonziu asa, cu barba si rosu in obraji mereu ca taranu' sanatos si voios  ) statea smerit si-i lustruia de zor pantofii dlui.Poteras, care era in vizita de lucru la biserica ( nevasta-sa a construit la respectiva biserica un azil de batrani ).Asta se intampla undeva in fata usii de la intrarea in azilul de batrani.In fata tuturor ( caci e o curte unde este un patrat si toti vedeam scena) unul dintre muncitori se luase de un biet baiat  bolnav mintal si tabarase pe el sa-l bata.Nebunul urla saracul cat putea , avea si o voce groteasca si scotea niste urlete de animal, femeile alea mai in varsta s-au bagat sa-i desparta si si-au luat si ele de la muncitorul cel cretin niste imbranceli si niste puleli de numa' , uneia i-a tras palareia pe ochi si i-a dat prin palarie un pumn in cap.Popa cel idiot si cu imputitul de primar al sectorului nu au reactionat nicium , ba s-au bagat in azil sa nu-i mai deranjeze bataia de afara.Copilul meu a inceput sa urle ca se speriase de atmosfera aceea, a venit si o alta mamica cu o fetita mai mare pe care muncitorul o imbrancise in batalia lui cu babele, moment in care eu am zis ca daca pe popa il doare la boase si mai discuta ceva business-uri cu cacatul de Poteras, eu, una , trebuia sa iau o atitudine ca asa nu se mai putea, imi speriase copilasul care plangea cu niste lacrimi de crocodil.Atunci am urlat tare la muncitor ( imi iau limbajul de dupa blocuri fireste, ca daca as vorbi delicat, poate mi-as si lua vreuna peste cap asa cum i-a facut respectivei doamne cu palaria, care se vedea ca e o delicatete de femeie ) si i-am zis clar ca daca nu inceteaza isi gaseste beleaua.S-a bagat si mamica cealalta ( ca asa-i romanu' sta cuminte pana are unu' tupeu sa deschida gura si apoi sar douazeci ), au venit si babele toate, au venit si nebunii cu totii iar muncitorul s-a scuzat si s-a carat mai incolo.
Frate, nici la biserica nu ai liniste, nici la biserica nu e ordine si disciplina, popa asta afaceristul $-) strange pe langa usa parohiei toti bolanzii si toti inaptii ( ma refer la muncitori aici, nu la cei cu adevarat bolnavi, ca aia-s pasnici, culmea ! ), vesnic e imbulzeala si scandal, ultima oara cand am mai fost aici eram gravida si luasera foc lumanarile toate si era acolo un fum si-o flama de-am zis ca ramanem fara par toti cei ce aprideam in clipa aia lumanari , la Inviere e un fel de bambilici, toti rad si suduie, vorbesc tare si urat, fac caterinca pe seama celorlalti, se da lumina fara sa astepte ora 24, in fine...
De azi chiar ca nu mai calc pe la biserica asta niciodata [-X .Atat m-am putut enerva, ca atunci cand am iesit eu hop! si Poteras si i-am zis:" bine ca va uitati ca la spectacol , om in toata firea, si nu luati nicio atitudine!" la care raspunsul lui a fost :" si ce sa le fac unor nebuni , doamna?".:-& Pai nu? Sa-i bagi la azilul pe care tocmai l-ai construit imbecilule sau sa-i dai afara din curtea bisercii, sa-l pui pe popa afaceristul sa ia atitudine si nu sa va inchideti ca sobolanii in azil facandu-va ca nimic nu s-a intamplat!
Gretos si patetic , de-a dreptul...

2 comentarii:

  1. Eu daca o sa am un baietel am sa-l numesc Andrei, iar daca va fi fetita o va chema Andreea :) Foarte dragut blogul!! Zuza O

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc si aveti un pupic de la Puchita :-))

    RăspundețiȘtergere