8 decembrie 2009

O poveste adevarata

O femeie recent divortata, isi petrecu prima zi  impachetindu-si lucrurile in cutii si valize.A doua zi a venit un camion si a incarcat totul, inclusiv mobila.
A treia zi, s-a asezat pe jos, in sufrageria goala, a pus muzica in surdina, a asezat doua lumanari, doua kile de creveti, o farfurie de icre si o sticla de vin alb pus la gheata.
Cand a terminat de mancat, a demontat toate barele de la perdelele din fiecare camera, le-a scos capacele laterale, a indesat inauntru icrele si crevetii care ii ramasesera, a pus capacele la loc si a asezat din nou barele la geamuri.
Cand s-a intors, fostul sot s-a mutat cu amanta si cu noua lui mobila. In primele zile totul fu perfect. Insa in curand, incet, incet, casa a inceput sa puta. Au incercat de toate: au facut curatenie, au aerisit...au revizat gurile de ventilatiepentru eventualitatea ca s-ar pute gasi soareci morti inauntru, au spalat covoarele...In fiecare coltisor de casa au pus deodorante electrice, au golit zeci de butelii de spray...Au cheltuit o gramada de bani sa schimbe covoarele...In zadar. Nimic nu functiona. Nimeni nu le mai venea in vizita, angajatii refuzau sa lucreze si pina si fata care facea curatenie in casa i-a abandonat.
Disperati, fostul sot si amanta, au hotarat sa se mute.  Dupa o luna inca nu gasisera pe nimeni dispus sa cumpere casa.Cei de la agentiile imobiliare nici nu mai raspundeau la telefon.
In final au cumparat o casa noua.
Intr-o zi, fosta sotie il suna ca sa stabileasca detaliile divortului si din treacat il intreaba cum o mai duce. El raspunde ca vinde casa, fara insa sa-i dea vreo explicatie.
Ea il asculta calma, apoi ii zice ca o sa vorbeasca cu avocatul, sa vada cum ar putea face sa cumpere ea casa. Banuind ca ea n-are nici o idee de adevaratul motiv pentru care o vinde, ii propune a zecea parte din pretul real al locuintei, ca sa scape cat mai repede. Femeia accepta si in citeva ore avocatul ii aduce actele la semnat.
O saptamana mai tarziu, barbatul si amanta se oprira la poarta casei, observand surazatori cum muncitorii impachetau lucrurile si le urcau in camion.Totul ......inclusiv barele de la perdele...
 
IMI PLAC ISTORIILE CU FINAL FERICIT...TIE, NU?
 
German Dehesa spunea ceva asemanator: "noi,barbatii ,ar trebui sa intelegem ca femeile sint invincibile,imparabile si de neintrecut"...

3 comentarii:

  1. Geniala povestea!! Alte comentarii ar fi de prisos.
    Acum, bine ca stiu; nu-mi mai trebuie perdele in casa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. perdeaua ca perdeaua, ochiul balana cand alegi femeia,insa...Vezi de ce-s capabile muierile :-))

    RăspundețiȘtergere