25 februarie 2010

Martisoare dupa zodii

Ce facem cu martisorul? Traditia spune ca el se poarta toata luna martie, apoi se agata de creanga unui pom inmugurit. Din pacate, astazi martisorul se poarta numai pe 1 Martie. Si a capatat si alte functii. Este o brosa sau o bratara sau un colier. Si totusi, decat deloc mai bine asa. Sa vedem ce ne indica zodiile sa alegem.
Berbecul este dinamic, intreprinzator si curajos. I se potriveste un martisor care are legatura cu actiunea sau care este un simbol al calatoriilor. Fiind semn de Foc, Berbecul nu apreciaza un martisor care are legatura cu apa, deci evitati pestisorii, decorul marin, fantanile, peisajele marine.
Taurul iubeste luxul, confortul, proprietatile, stabilitatea. Alegeti pentru el un martisor care simbolizeaza banii, o casuta, o cutiuta pentru bijuterii. Se va bucura foarte mult daca martisorul este din aur sau argint sau daca este un mini-obiect foarte scump ori apartine unui brand important. Martisoarele lucrate artistic il impresioneaza cel mai tare.
Gemenii, in general, pun mare accent pe iubire, deci toate martisoarele care au in atentie acest sentiment sunt perfecte: inimioare, cupidoni, amorasi, mesaje de dragoste, dulcegarii. De asemenea, Gemenii iubesc forme care reprezinta soarele si lumina, deci martisoarele pot fi in tonuri calde de galben si portocaliu.
Racul este prin definitie romantic si are o fire sensibila. De aceea, il impresioneaza toate lucrurile delicate si este atent la detalii. Iubeste toate florile. Daca alaturi de martisor ii daruiti si o felicitare sau o carte, l-ati cucerit definitiv. Este genul de persoana care se hraneste din amintiri, asa ca va pastra ani in sir toate martisoarele primite. O adevarata colectie.
Leul este mandru si laudaros, asa ca aveti mare atentie cand ii alegeti martisorul fiind ii place sa se laude cu el. Poate avea forma de stea, poate fi dintr-un metal stralucitor, poate fi in tonuri tari de rosu si oranj. Unul dintre defectele majore ale Leului este snobismul, de aceea nu-i daruiti un martisor banal ca forma fiindca il va arunca imediat  la cos.
Fecioara este inzestrata cu sensibilitate si modestie. Iubeste animalele, de aceea martisorul poate simboliza unul dintre ele. Printre defectele sale se afla conservatorismul, de aceea ar fi bine sa-i daruiti martisoare tradionale si fiti siguri ca le va purta pe toate pe care le primeste pe 1 Martie.  Chiar daca sunt tricotate, tesute, impletite.
Balanta are o fire sociabila si optimista. Stie sa aprecieze un martisor cu o forma jucausa, un model cu o interpretare hazlie, chiar se amuza de un obiect kitch. Nu-i mai daruiti simbolul balantei fiindca s-a saturat de acest stereotip. Mai bine un martisor realizat de un artist plastic.
Scorpionul este razbunator, asa ca daca primeste un martisor care ii subliniaza defectele, va raspunde imediat cu aceeasi moneda. Mai bine ii alegeti un simbol al judecatii sau imagini care au legatura cu arhitecura, designul, pictura. Aranjamentele florale nu-l impresioneaza deloc.
Sagetatorului nu-i place sa fie prizonierul iubirii, de aceea nu pune mare pret pe martisoarele care simbolizeaza acest sentiment. Fara dulcegarii. Mai potrivite sunt modelele care simbolizeaza aventura, distractia, petrecerea, calatoriile. Un martisor care schematic reprezinta miscarea, actiunea si agitatia e alegerea ideala.
Capricornul este o zodie de Pamant, de aceea respecta traditia si valorile morale. Cel mai clasic martisor i se pare cea mai potrivita alegere. Un ghiocel, un cosar, o potcoava. Simplu si cat mai natural, fara imbunatatiri inutile. Si mai are o calitate Capricornul, colectioneaza toate martisoarele primite si n-ar fi exclus chiar sa imbratiseze pasiunea realizarii de martisoare.
Varsatorul e cam superficial, deci nu va studia cu mare atentie ceea ce primeste cadou. Asta nu inseamna ca-i puteti darui chiar orice tip de martisor. Il puteti impresiona cu obiecte cu tenta artistica, de la pictura la muzica. De pilda, un martisor care reprezinta un pian, un tablou, o sculptura, un portativ muzical.
Pestii sunt optimisti si veseli, asa ca orice martisor ar primi, nu se supara. Pe unele martisoare le poarta, pe altele le imparte celor care nu au primit deloc fiindca Pestii au tendinta de a-i ajuta neconditionat pe cei din jur. Sunt fascinati de mistere, asa ca martisorul poate fi un model ce reprezinta soarele, stelele, simboluri abstracte, grafisme. Cu o imaginatie debordanta, pot realiza, la randul lor, adevarate opere de arta in confectionarea martisoarelor.
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu